Het gezicht achter de camera...

About

Fotograaf in Spanje en Nederland

Mijn naam is Dorieke van Manen. Opgegroeid in een klein dorpje in het midden van Nederland waar ik met mijn zussen avontuurtje speelde tussen de weilanden. Als kind geloofde ik écht dat ik kon vliegen. Misschien was dat niet helemaal waar in de letterlijke zin (want vliegtuigen vond ik doodeng en vleugels had ik niet), maar ik begon te geloven in het figuurlijk vliegen: ik vloog mijn droom achterna. Oh, en de liefde (da’s dan wel weer lettelijk).

In 2017 studeerde ik verpleegkunde en kon dat ein-de-lijk combineren met een baan in het ziekenhuis. Ik was dolgelukkig en trots, maar iets in mij wilde vrij zijn: de wereld zien, mijn creativiteit kwijt, verhalen vertellen.

Eerder dat jaar had ik iemand ontmoet tijdens een reisje naar IJsland. Een uur voordat ik weer zou vertrekken naar Nederland werd mij échte Spaanse ham geïntroduceerd (wie neemt dat nou weer mee op reis?) en wisselde ik nummers uit met een jongen die ik dacht nooit meer te zien. Maar niets was minder waar. We hadden urenlange gesprekken en ik vertelde hem mijn dromen.

Ik besloot mijn studie te stoppen en mijn hart te volgen. Ik schafte een nieuwe camera aan, haalde die uit de automatische stand en leerde hoe ik beelden kon maken die als tastbare en blijvende herinneringen waren. Foto’s voor mijzelf, maar ook voor anderen.

En nu, in 2020, woon ik met mijn vriend in Spanje en ben ik onwijs gelukkig met mijn werk als fotograaf. Ik verloor mijn angst voor vliegen en ga nu regelmatig naar Nederland. Voor fotoshoots en bruiloften, maar ook om mijn familie en vrienden te bezoeken. En als het even kan, reizen we naar toffe plekken (dichtbij of ver weg) en hangen we de avonturier uit (iets met beren). Maar die verhalen vertel ik je een andere keer😉..

Stedentrip naar Barcelona? Of ga je op vakantie naar Spanje? Hoe tof is een fotoshoot in het buitenland?! Je kan een fotoshoot boeken in de omgeving van Barcelona & Tarragona. Ik neem je graag mee naar toffe en niet-toeristische plekken. Stuur me een berichtje!

Ik hoor graag van je!